Συμβουλές
από τοhttp://paixnidia.xn--mxaaitabzv9d.com.gr/2011/01/waste-reductio/#ixzz1fBNFCs00


Εξοικονομήστε χρήματα και οφελήστε πολλαπλά το περιβάλλον, χωρίς να αλλάξετε τις συνήθειες σας με τους παρακάτω τρόπους.
1. Αγοράστε προιόντα σε μεγάλες συσκευασίες. Όταν μια οικογένεια καταναλώνει ένα προιόν συχνά, τότε πρέπει να το προμηθευτεί σε μεγάλες ποσότητες. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε να μειώσουμε τις επιπλέον μικρές συσκευασίες που καταλήγουν στον κάδο.
2. Μη χρησιμοποείτε μιας χρήσης πλαστικά πιάτα, πιρούνια και άλλα.
3. Κομποστοποίηση. Ένας απλός κομποστοποιητής μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα στο μπαλκόνι ενός διαμερίσματος.
4.Επιλέξτε χάρτινες συσκευασίες. Οι χάρτινες συσκευασίες αποτελούν την πλέον φιλική επιλογή για το περιβάλλον. Το χαρτί μπορεί να ανακυκλωθεί πολύ πιο εύκολα σε σύγκριση με το πλαστικό, το γυαλί ή το αλουμίνιο.
5. Επιστρέψτε τα μπουκάλια.
6.Αναζητήστε τους ειδικούς κάδους
7.Επαναχρησιμοποίηση και ανάκτηση υλικών
8. Τηλεφωνήστε στο δήμο σας για τα έπιπλα


ΜΕΙΩΝΩ
Τι μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε τα πλαστικά σκουπίδια;
 • external image site.php?&file=download_scale.xml&site=images&dlfile=recycle-ufu1_9_2.jpeg&xcord=&ycord=150
  external image site.php?&file=download_scale.xml&site=images&dlfile=recycle-ufu1_9_2.jpeg&xcord=&ycord=150
  Επιλέγουμε προϊόντα με ελάχιστη συσκευασία ή προϊόντα που είναι συσκευασμένα με ανακυκλωμένα ή φιλικά στο περιβάλλον υλικά.
 • Αγοράζουμε προϊόντα που μπορούν να ξαναγεμίσουν όποτε είναι δυνατόν.
 • Προσπαθούμε να μειώσουμε δραστικά τα πλαστικά σκουπίδια μας και κυρίως τις πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούμε. Δεν προσθέτουμε από μόνοι μας επιπλέον συσκευασία. Ένα πεπόνι ή μια μπανάνα για παράδειγμα δεν χρειάζονται συσκευασία διότι έχει φροντίσει η φύση γι’ αυτό πριν από μας. Ένα μπουκάλι γάλα δεν χρειάζεται πλαστική σακούλα πριν μπει στην τσάντα με τα ψώνια μας.
 • Αποφεύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα πλαστικά δοχεία των φαστ φουντ και προτιμούμε χάρτινες ή υφασμάτινες σακούλες και συσκευασίες που ανακυκλώνονται.
 • Αποφεύγουμε τις πλαστικές σακούλες των σούπερ μάρκετ και προτιμούμε φιλικές στο περιβάλλον τσάντες.
 • Αποφεύγουμε τα αναλώσιμα πλαστικά, τα πλαστικά περιτυλίγματα και τις πλαστικές σακούλες στο σπίτι μας προτιμώντας πλαστικά δοχεία τροφίμων που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ή γυάλινα δοχεία που μπορούν να ανακυκλωθούν ξανά και ξανά.
 • Προτιμούμε λαχανικά και φρούτα που δεν είναι συσκευασμένα σε πλαστικά.
 • Διαλέγουμε φυσικά υλικά για τα ρούχα μας και αποφεύγουμε ρούχα με συνθετικές ίνες.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε το πλαστικό στη ζωή μας, για να είμαστε πιο ενημερωμένοι και ασφαλείς ως προς τη χρήση του πλαστικού;
 • Αποφεύγουμε τα πλαστικά από πολυανθρακικό. Η συντριπτική πλειοψηφία των μπιμπερό είναι κατασκευασμένα από πολυανθρακικά και περιέχει την ουσία δισφαινόλη Α, ένα χημικό που επιδρά στις ορμόνες και μπορεί να περάσει μέσα στο περιεχόμενο του μπιμπερό. Τα μπιμπερό από πολυκαρβονικό μπορούν να αναγνωριστούν κοιτώντας στη συσκευασία την ένδειξη PC7 ή κοιτώντας μέσα στο τρίγωνο ανακύκλωσης για τον αριθμό 7.
 • Αποφεύγουμε πλαστικά από PVC και PC. Ελέγχουμε συσκευασία για PVC 3 ή PC 7 ή μέσα στο τρίγωνο ανακύκλωσης για τον αριθμό 3 ή 7. Τα περιτυλίγματα από PVC περιέχουν συνθετικά χημικά τα οποία αντιδρούν με τις ορμόνες και μπορεί να περάσουν στο περιεχόμενο του περιτυλίγματος.
 • Αποφεύγουμε συνθετικά χαλιά, ταπετσαρίες από συνθετικούς αφρούς, αφρώδη πλαστικά, πλαστικά καλύμματα και αποσμητικά χώρου.
 • Προτιμούμε σόδα ή φυσικά αρώματα, χαλιά από οργανικές ίνες (μαλλί, βαμβάκι, γιούτα), υλικά και ρούχα που πλένονται στο πλυντήριο και δεν έχουν υποστεί μεγάλη χημική επεξεργασία.
 • Αποφεύγουμε καλλυντικά, απορρυπαντικά και αρώματα από συνθετικές ουσίες, μακροχρόνια χρήση βαφών για μαλλιά.
 • Προτιμούμε προϊόντα ομορφιάς (σαπούνια, σαμπουάν) από φυσικά υλικά, άοσμα προϊόντα, χαρτί υγείας και γενικά προϊόντα υγιεινής χωρίς λευκαντικά.
 • Αποφεύγουμε χημικά αποσμητικά χώρου ή είδη καθαρισμού με βαριές οσμές, ζελατίνα και πλαστικά σκεύη όταν μαγειρεύουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, εκτός αν είναι κατασκευασμένα γι’ αυτή τη χρήση.

από το http://www.anakyklosi.com.gr/site.php?&file=pages.xml&catid=61

ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΑΡΤΙ
Ποιος είπε ότι όλοι οι εκτυπωτές χρειάζονται χαρτί για να εκτυπώσουν ; Ο PrePeat Printer διαφέρει από τους συμβατικούς εκτυπωτές καθώς χρησιμοποιεί μια θερμική κεφαλή για να εκτυπώσει επάνω σε ένα ειδικού τύπου πλαστικό φύλλο. Αυτά τα φύλλα είναι πολύ λεπτά και μπορούν εύκολα να σβήνονται και να επανεκτυπώνονται από τον ίδιο εκτυπωτή, Αυτός σε διαφορετική θερμοκρασία θα σβήσει και θα επανεκτυπώσει τα χρησιμοποιημένα φύλλα μέχρι 1000 φορές !

external image printer.jpg
external image printer.jpg
από το http://www.ftiaxno.gr/2010/11/blog-post_18.html

external image vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document.png [[-/%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1/%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7/file/view/Reuse.docx|Reuse.docx]]